Izašla iz štampe

13/10/2015 |

Čekanje se isplatilo. Posle godinu i po dana, zahvaljujući dobrim ljudima, „Srbija za početnike i ponavljače” je pred vama. Hvala Nunetu Popoviću, Tamari Ćetković, Tomislavu Vlaoviću, Svetislavu Jovanoviću, Gordani Jelić, Nenadu Laloviću, Gordani Jovanović Bulajić i Zoranu Spasiću koji su pomogli da knjiga zaživi.

Izasla iz stampe 2

Voja Nedeljković, voditelj: „Za mene, moj drug Deša Jeremić predstavlja novinarsku prizmu jer na svoj specifičan i jedinstven način osvetljava ceo spektar boja naših života i događaja u kojima se nalazimo. Analitično i pre svega tačno, ali ne i ostrašćeno, prilazi problemima kojima naše društvo, nažalost, obiluje. Najčešći komentar posle čitanja njegovih tekstova je: ‘Alal mu vera, ovde nema ni zareza viška, hajde da pročitam još jednom’. Dešo, hvala ti”.

Robert Klajn, producer&sound designer: „Prateći hronološki sve ono što nam se proteklih nekoliko godina događalo; čitajući, jedno za drugim, isprepletana među istim koricama, podsećanja na politički, estradni i kulturni sunovrat, i sunovrat života uopšte, ne mogu da se otmem utisku da je svaka od ovih priča ne samo večno aktuelna već i slika naše ‘svetle’ budućnosti.

Sve je kod Dejana jasno – bez okolišanja. Kratko, udarno, nepristrasno. Ponekad činjenica zaboli, ponekad samo zabrine i rastuži. Ali uprkos svemu, njegov sjajan i britak humor koji pleše na ivici sarkazma, daje nam neophodnu anesteziju i ostavlja mesta da sve lakše i bezbolnije prihvatimo. I da i dalje, kao što on kaže, uporno iščekujemo veliki vatromet, iako nam je svima već odavno jasno da su to samo rakete protiv gradonosnih oblaka”.

Igor Spasov, novinar: „Uživati u svetovnoj slavi je kao kupanje u magarećoj mokraći. Ovu misao nećete naći u tekstovima Dejana Jeremića, ali ćete je prepoznati posle čitanja o onima koji mudro njaču iz bazena žućkasto-zelenkastog sadržaja”.

Dejan Košanin, sound designer: „Dejan piše ono što većina misli, ali to ne sme ili ne ume da kaže. Njegovi tekstovi nagone nas da sve vreme razmišljamo i da se i te kako nad time zamislimo. Čitajući i između njegovih redova, dobijamo sliku onoga što nam se zaista događa”.

13. oktobar 2015.

Komentari