Evo je banja

14/03/2014 |

Piše: Dragoljub Draža Petrović

Sve je spremno za pobednički žur! Dvadeset dve kutije šampanjca, plastične čaše, kanapei, trubači, baloni & konfete. Javio sam i Đuri da blokira aerodrom – raportirao je Neša svom šefu te večeri, pred zatvaranje birališta. „Je li, Nešo, da li je tebi nekad uspelo da tri prsta raširiš u znaku mercedesa? Evo, ja pokušavam već dva dana i nikako mi ne uspeva“ – rekao je najveći sin naših naroda i naprednosti, otkrivajući šta je radio dosađujući se tokom izborne tišine. „A bilo bi baš super da pobedu proslavimo tako što ćemo svi raširiti tri prsta u znaku mercedesa?”

– Odlična ideja – rekao je Neša i ostatak večeri proveo u vežbanju sa elementima joge, ali je dogurao najdalje do širenja prstiju u znaku „sitroena”. Zatim je uspeo da celim telom napravi znak „pežoa”, a kada je stao pred ogledalo ukapirao je da pojavom najviše asocira na znak „ferarija“. Ali „mercedes” – to nikako ne ide! Mnogo težak znak.

– Predsedniče, predsedniče, imam strašnu ideju. Da iza nas tokom vašeg pobedničkog obraćanja bude ogromna maketa „Beograda na vodi” i neki natpis koji će da ukaže građanstvu da će u Srbiji od danas da bude banja! – pričao je ushićeno Neša. „Odlično, Nešo, svaka čast. Iznad makete napiši: Evo je banja“ – rekao je predsednik. I Neša je prionuo na posao.

– Nešo, bre, pa ne piše se to spojeno! Moraš da razdvojiš, dakle: Evo, razmak, je, razmak, banja! Kapiraš! Jednostavno: Evo je banja – bio je malo ljut predsednik zbog uočenih pravopisnih grešaka.

I onda su se u 21 sat sa prvim rezultatima ispred panoa sa natpisom: „Evo je banja“ pojavili jedan do drugog: „Siniša, Zoka, Jaca, Neša, onaj Bratislav iz Kruševca, onaj Saša iz Zaječara, onaj Fratini iz Rima, onaj Guzenbauer iz Like, onaj Velja od Čačka i onaj Vuk Drašković”. Dok su trubači svirali „Ko to kaže, ko to laže, Siniša je Mali…“ i druge hitove.

Onda je Neša S. uzeo da otvara šampanjce, ali je srpsko tajno oružje, čepovi, letelo u pravcu pobednika postrojenih ispod natpisa: „Evo je banja”. I pogađalo ih jednog po jednog u čelo. Nastala je panika.

– Jesam li vam rekao da ekstremisti, eksministri i eksgradonačelnik spremaju ukrajinski scenario. Počelo je – rekao je glavni i odgovorni pobednik u ležećem položaju ispod panoa: „Evo je banja“. Odmah je zakazana vanredna konferencija za štampu u 22 sata.

– Još kada je moj bivši kum ekskluzivno otkrio da je Mićunović Dragoljub jahao popa, meni je bilo jasno da je taj spreman na sve. Vidite ovu sliku – Mićunović Dragoljub u ležećem stavu sa snajperom… – mahao je slikom Mićunović Dragoljuba na krovu neke zgrade, prilično jeftinom fotomontažom, ali u koju verujemo.

– A vidite ovo! Eksgradonačelnik ekstremista sa šlemom postrojava vojsku za odsudni juriš na institucije sistema – mahao je posle još jednom nešto skupljom fotomontažom. U koju takođe verujemo.

– Čekajte, čekajte… Pa ovo eksgradonačelnik ekstremista sa plavim šlemom, koji mu, istina, ne stoji baš nešto, obilazi gradilište Mosta na Adi?

– E, kako ste vi novinari naivni! U pitanju je čista vojna vežba pod maskom obilaska građevinskih radova! – citirao je nesvesno Čvorović Iliju. Ispod natpisa: „Evo je banja”.

Ovo sve nije bilo, ali će da bidne. Šta, ne verujete da će da bude banja?

– Je li, Nešo, da li je tebi nekad uspelo da tri prsta raširiš u znaku mercedesa? Evo, ja pokušavam već dva dana i nikako mi ne uspeva – rekao je najveći sin naših naroda i naprednosti.

Autor je kolumnista dnevnog lista „Danas”

Preuzeto sa: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/evo_je_banja.890.html?news_id=277848, 14. mart 2014.

Komentari